Se încarcă pagina ...
Statistici
Vizite unice azi:
516
Hituri azi:
2635
Vizite unice:
803741
Hituri:
5944559
Vizitatori online:
1
30.03.2016 18:27 - 18:27 Avocatul vă sfătuieşte        * * *       04.01.2016 09:12 - 09:12 Povestea lumii omului (fragment)        * * *       18.06.2014 07:32 - 07:32 A doua venire (final)        * * *       14.06.2014 07:26 - 07:26 Feriţi-vă de "afaceristul" Vasile Stan, din Harghita!        * * *       31.05.2012 08:41 - 08:41 "Un erou blestemat" vă aparţine        * * *       10.06.2011 20:18 - 20:18 O nouă surpriză de la Nicolae Cristache        * * *       21.10.2010 11:06 - 11:06 Necredinciosu, despre povestea "Sentinţei"        * * *       20.10.2010 14:01 - 14:01 "Sentinţa" poate fi a ta!        * * *       28.08.2010 09:00 - 09:00 Sentinţa - un an, un roman        * * *       10.07.2010 07:06 - 07:06 Sentinţa, un roman de Necredinciosu        * * *       

Diversionist în ţara în care este Preşedinte (I)

Data publicarii: 11.07.2017 08:03:00
Autor: Nicolae Cristache
Diversionist în ţara în care este Preşedinte (I)

Ipoteze: Este stricat cu duhul, neam-prost, mălai-mare. Dispreţuieşte poporul şi ţara în care trăieşte.


Contele de Saint Germain.ro:
Sigur că, după ce a devenit preşedintele României, domnul Iohannis s-a mai versat în arta disimulării verbale. Ieri însă a comis-o din nou, cu aceeaşi stângăcie şi lipsă de talent comunicaţional cu care se remarcase la primele ieşiri publice. Sau poate din alte motive. Aici este marea îngrijorare.
La întrebarea unui ziarist, unul dintre aceia care pune întrebările pentru care a fost organizată conferinţa de presă, a răspuns:
„În ceea ce priveşte activitatea Parchetului General şi a DNA m-am exprimat de mai multe ori - eu sunt foarte mulţumit de activitatea acestor instituţii şi de conducerea acestor instituţii”.

Ce surprinde la acest răspuns, evident pregătit dinainte (căci mai mult pentru el a fost organizată respectiva conferinţă de presă chiar în ziua, şi doar cu câteva ore înaintea şedinţei CSM ce urma să ia o decizie importantă despre situaţia din DNA), sunt două accente stridente pe care el (răspunsul) le conţine şi care îl pun pe preşedintele Iohannis în situaţia de a fi privit chiorâş de către foarte mulţi români de bună credinţă.


Primul accent strident este folosirea superlativului „foarte” (sunt foarte mulţumit), într-un context în care mesajul mai diplomatic, mai puţin mincinos şi mai neostentativ ar fi fost „sunt mulţumit”.


Dacă ar fi spus doar „sunt mulţumit” (ca o reconfirmare a unor spuse anterioare), preşedintele ar fi beneficiat, din partea românilor, de prezumţia de neutralitate. „Omul a încercat să fie consecvent cu sine însuşi şi, în acelaşi timp, să nu se antepronunţe, după modelul Traian Băsescu”.


Spunând însă că e foarte mulţumit de Parchetul General şi de DNA, mai ales în condiţiile în care aceste două unităţi de asalt sunt zguduite, în ultima vreme, de scandaluri uriaşe, domnul Iohannis transmite impresia că supralicitează pe o miză falsă tocmai pentru că ar avea o complicitate ascunsă cu cele două parchete
.

Iată însă că acest #foarte mulţumit a fost şi semnalul prin care chema „Oastea Domnului” în pieţe. Şi „Oastea Domnului” a răspuns pe Fb, la Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Sibiu...

A răspuns şi Codruţa, prin neprezentare la o nouă chemare în faţa Comisiei parlamentare. A răspuns şi Parchetul General şi Rise Project. Aşteptăm o veste de la CSM.

Protv.ro: „Câteva sute de oameni s-au adunat duminică seara în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a merge în marş până la sediul DNA într-o manifestaţie împotriva corupţiei. Mişcarea a fost convocată pe Fb. Au avut loc mici alercaţii între jandarmi şi protestatari, cărora nu li s-a permis să circule pe carosabil. Lozinci: „DNA să vină să vă ia! Haideţi cu noi!... PSD, ciuma roşie... Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!... Susţinem DNA... Fără prag!... Ruşine Carmen Dan!... Jandarmeria apără hoţia!" Şi aşa mai departe, cu penalii etc. Placa ştiută. Excelează Evz, Realitatea tv - emisiune specială, Ziare.com, DC NEWS, Antena3...

Atenţiune! Inspecţia judiciară, secţie judiciară din cadrul CSM, vrea să spună: „Semnalul cifrat al Preşedintelui este: atenţiune toţi cei care vă ocupaţi de DNA şi Codruţa! NU VĂ JUCAŢI CU FOCUL! - Oastea mea, Oastea Domnului veghează”.

Unul dintre primele articole scrise de mine după 1989 i se adresa lui Ion Iliescu şi era intitulat: Preşedinte de ţară sau preşedinte de partid?

Pledam pentru un preşedinte al întregului popor. Toate celelalte organizaţii ale cetăţenilor, instituţii, grupuri profesionale, asociaţii întrunesc un număr limitat de membri.

Preşedintelui îi revine misia nobilă de a fi al întregului popor.

A descinde în mijlocul unor demonstranţi, fie şi în geacă roşie, de partea unor grupuri de semeni împotriva altora, a transmite semnale cifrate unei părţi a populaţiei împotriva altor cetăţeni ai ţării, toate astea înseamnă diversiune. Iar a fi diversionist în ţara unde eşti preşedinte al întregului popor înseamnă să fii stricat cu duhul, neam-prost, mălai-mare... Să dispreţuieşti poporul şi ţara în care trăieşti. Pe scurt, să delapidezi ţara de un bun al tuturor cetăţenilor. Să fii penal. Primul penal al ţării.

 


 

Afisari: 220
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Sondaje
Credeţi că Darius Vâlcov ar trebui să demisioneze?
Newsletter
Radio Lynx