Se încarcă pagina ...
Statistici
Vizite unice azi:
150
Hituri azi:
672
Vizite unice:
787910
Hituri:
5875634
Vizitatori online:
2
30.03.2016 18:27 - 18:27 Avocatul vă sfătuieşte        * * *       04.01.2016 09:12 - 09:12 Povestea lumii omului (fragment)        * * *       18.06.2014 07:32 - 07:32 A doua venire (final)        * * *       14.06.2014 07:26 - 07:26 Feriţi-vă de "afaceristul" Vasile Stan, din Harghita!        * * *       31.05.2012 08:41 - 08:41 "Un erou blestemat" vă aparţine        * * *       10.06.2011 20:18 - 20:18 O nouă surpriză de la Nicolae Cristache        * * *       21.10.2010 11:06 - 11:06 Necredinciosu, despre povestea "Sentinţei"        * * *       20.10.2010 14:01 - 14:01 "Sentinţa" poate fi a ta!        * * *       28.08.2010 09:00 - 09:00 Sentinţa - un an, un roman        * * *       10.07.2010 07:06 - 07:06 Sentinţa, un roman de Necredinciosu        * * *       

Militarii (se) plîng

Data publicarii: 25.10.2009 20:09:00
Autor: Talida Covaci
Militarii (se) plîng

Cei mai mulţi se tem să le fie recunoscută identitatea. Dar asta nu i-a împiedicat să-şi spună oful pe internet atunci cînd ministrul Stănişoară a fost invitat la o emisiune a postului Realitatea Tv. Aici sînt o parte dintre acele comentarii, aşa cum au fost postate la vremea respectivă.

“15. ionut.m

Sambata, 17 Ianuarie 2009 12:05

In emisiunea din aceasta seara il aveti invitat pe domnul ministru al apararii .va rog frumos sa ii adresati domnului ministru urmatoarele intrebari:de ce militarii angajati pe baza de contract sau mai nou sgv sunt aruncati din sistem fara nici o motivatie si fara nici un drept la virsta de 40 de ani din cauza unei legii discriminatorii adoptata de parlament in anul 2006 legea 384/2006' sa facut in ultimul timp mare scandal pe teme cumului pensie salariu si pe buna dreptate guvernul are dreptate am vazut ca toata lumea spune ca se interzice dreptul la munca dar in acelasi timp nimeni nu spune nimic cind vine vorba de sgv cred ca este singura categorie profesionala careia i se interzice dreptul la munca , vam spus fara nici o motivatie, un jandarm poate interveni la manifestatii publice la 50 de ani ,un pompier poate sa stinga un incendiu la 50 de ani si exemplele pot continua iar un sgv nu poatte sa tina arma in mina dupa 40 de ani si vam expus cele mai bune exemple ,de ce in lege ,sgv are obligatii de militar si clar scrie categorie de personal militar iar la drepturi sunt drepturi de civil oare un sofer profesionist sgv nu mai poate conduce masina dupa 40 de ani ,un mecanic naval nu mai poate lucra dupa aceeasi virsta un operator pc etc toti acesti oameni pot lucra fara probleme in sistem dar nu se vrea si nu stiu din ce motiv de ce nu este recunoscuta vechimea de sgv ca si celorlalte cadre militare de militar ci la vechime suntem asimilati civililor de ce cadrele militare beneficiaza de masuri compensatorii dupa ce ies din sistem ca pensie si salarii compensatorii iar sgv nimic? sunt doar citeva intrebari care sper ca i le veti adresa domnului ministru si mai am o intrebare de ce la mira se pot avansa sgv pina la virsta de 44 de ani iar la mapn doar pina la 30 de ani?

16. elianna

Sambata, 17 Ianuarie 2009 12:24

Problema mea este aceeasi ca multor soldati,gradati voluntari despre problemele existente in MApN in legatura cu statutul sgv si cu drepturile acestora dupa ce au lucrat in aceleasi conditii ca un subofiter sau ofiter; de ce in MApN un sgv numai este bun la varsta de 40 de ani,iar in celelalte ministere la aceeasi varsta te poti angaja,riscul si conditiile de munca sunt aceleasi uneori chiar mai grele(jandarmi,pompieri si lucratorii din penitenciare),iar in MApN esti dat afara fara niciun drept de parca am lucrat ca si civil si nu militar.

19. legis

Sambata, 17 Ianuarie 2009 15:01

Vorbim in numele unui grup extrem de numeros ,care ar dori ca-n dezbaterea dvs. cu dl. ministru Stanisoara sa fie argumentat in mod pertinent urmatoarea problema ; de ce dupa indeplinirea unor misiuni in teatrele de operatie din Irak si Afganistan, S.G.V.I la varsta de 40 ani cand sunt in deplinatatea maturitatii militare sunt dati afara din sistem fara ca acestia sa beneficieze de absolut nicio protectie sociala .Nu reconversie profesionale ,nu pensie militara, nu protectie sociala , avand in vedere ca subofiterii si ofiterii beneficiaza de absolut toate drepturile (oare sangele varsat in misiuni nu are aceeasi culoare?!) . Aceste probleme au fosta aduse la cunostinta conducerii M.A in nenumarate randuri fara absolut niciun ecou .Totodata mentionam ca in conducerea M.A nu exista un reprezentant al S.G.V.I ,existand un simulacru de reprezentant al subofiterilor si S.G.V.I-lor care binenteles este subofiter si problemele S.G.V-ilor nu reprezinta o prioritate pentru nimeni ,avand in vedere ca personalul sus numit este cel mai numeros si reprezentativ din armata . Avand in vedere cele sus expuse cu deosebita consideratiune dl. ministru Stanisoara ,speram sa nu ne dezamagiti ,un grup extrem de numeros de S.G.V.


20. marius

Sambata, 17 Ianuarie 2009 15:26

Dorim sa v-aducem la cunostinta unele din nemultumirile fundamentale ale soldatilor si gradatilor voluntari din armata Romaniei care in momentul cand isi dau viata pt. tara sunt considerati eroi iar in cotidianul banal la vartsta de 40 ani sunt efectiv expulzati din sistem doar pe principiul absurditatii absolute ,ca la aceasta varsta nu-si mai pot exercita misiunile .Oare dl. ministru v-a realiza grotescul acestei situatii si v-a lua masuri urgente pentru a remedia aceste carente majore existente-n sistem si care practic nu fac altceva decat sa deterioreze spiritul militar ,oare un operator pc ,un operator radar ,un sofer ,terminand aici cu enumerarea functiilor tehnice , nu este capabil la aceasta varsta sa-si exercite misiunile ,in conditiile in care M.I.R.A. face angajari la aceasta varsta sau se doreste ca in armata sa fie tineri fara experienta in niciun domeniu (carne de tun ) .Propun d-lui Stanisoara sa efectueze cateva controale inopinante si sa verifice gradul de instruire a noilor angajati ,de ex. pe o nava a flotei militare un nou angajat pe functia de motorist nu stia unde este amplasat motorul navei dupa efectuarea perioadei de instructie din centrele specializate iar un "motorist"cu multa experienta a fost dat afara deoarece a indeplinit varsta de 40 de ani uitandu-se ca la o msiune pe mare acesta a reusit sa repare motorul pe o furtuna de gradul V care pusese-n pericol viata intregului echipaj. Sperand intr-o armata moderna si integrata normelor N.A.T.O avem incredere in capacitatea d-lui ministru de a duce urgent armata pe linia de plutire !

21. Mihai39

Sambata, 17 Ianuarie 2009 18:51

O intrbare pentru dl. ministru Stanisoara: de ce actualul statut al s.g.v-ilor a trebuit sa fie modificat de societatea civila (vezi proiectul de lege 121/2008 ) oare conducerea M.A.este atat de incapabila sa gestioneze cu responsabilitate soarta armatei Romane , totodata vrem sa mentionam ca actualul statut ne-a pus in imposibilitatea de-a achita creditele bancare ,deoarece in vechile conditii functiile tehnice erau pastrate-n sistem pana la varsta de 45 ani. Nemultumirile sunt legate si de faptul ca exista discrepante majore intre s.g.v-i si subofiteri , cu toate ca misiunile indeplinite sunt identice si de ce in cadrul M.A nu se fac avansari ca si in M.I.R.A ???!!!! Deasemeni mentionam ca la limita de varsta nu beneficiem de nicio protectie sociala desi avem 18 -19 ani vechime in cadrul armatei precum si misiuni internationale”.

Sînt întrebări care nici pînă acum nu au primit răspuns. Despre soluţionarea problemelor nici nu pare să fie vorba. În schimb, “reformele” pe spinarea oamenilor continuă. Fără ca vreunui ministru sau politician care le cere voturile să îi pese.
 

Afisari: 5184
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: NICOLAE SILVIU (1 mesaje scrise) (Feb, Wed 10, 2010 / 14:02)
Este o mare bataie de joc, dupa atata vechime im armata in care ai avut numai cerinte militare esti dat afara ca un civil uitand ca ai fost militar.Dar si un civil are mai multe drepturi decat noi SGV-ei. RUSINE MAPN si acestei tari.
Nume: Talida Covaci (Mar, Tue 30, 2010 / 08:19)
Stimate domn,

Parerea mea este ca atita timp cit veti tacea, cit nu veti veni sa vorbiti despre lucruri concrete si cit nu va veti solidariza cit mai multi, e putin probabil ca situatia sa se schimbe.

De ce nu facem publice cit mai multe din aspectele vietii de militar cu contract. Macar pentru cei care sint tentati de "miracolele" pronmise de Ministerul Apararii. Ca sa stie cit mai bine ce ii asteapta.

Multumesc.
Nume: ccNgHlelNPRq (1 mesaje scrise) (Aug, Tue 21, 2012 / 09:29)
I forgot to mtnieon and I know most people have already thought about this but what a great job by our offensive line all year, I can't think of any team that stopped us this year, a couple slowed us down but we always would eventually break thru and put some drives together, coaches have been doing a nice job of coaching up the big boys.The next couple of yeas could be some more good ones if the team stays hungry.
Nume: Tataru Aurel (40 mesaje scrise) (Apr, Fri 19, 2013 / 10:52)
Sintem tara cu cei mai multi generali fara sa se fi purtat un razboi.Maimult decit atit acest titlu onorabil a cazut in derizoriu conferindu-se si sportivilo,probabil o sa se dea si celui mai mare mincator de mititei etc.Ce merite deosebit are un cadru militar care nu afacut nimic pentu societatea contemporana;decit caprareala,mai mult decit atit la induatii prieten de al meu a decedat din cauza excesului de zel al caprariei neacordindu-se asistenta medicala,singurul copil la parinti. Dar cei din agricultura,care au baut apa calda pe cimp si au produs ceva pentru societate ce li se dau.
Alte articole | Arhiva