Se încarcă pagina ...
Statistici
Vizite unice azi:
149
Hituri azi:
647
Vizite unice:
787909
Hituri:
5875609
Vizitatori online:
1
30.03.2016 18:27 - 18:27 Avocatul vă sfătuieşte        * * *       04.01.2016 09:12 - 09:12 Povestea lumii omului (fragment)        * * *       18.06.2014 07:32 - 07:32 A doua venire (final)        * * *       14.06.2014 07:26 - 07:26 Feriţi-vă de "afaceristul" Vasile Stan, din Harghita!        * * *       31.05.2012 08:41 - 08:41 "Un erou blestemat" vă aparţine        * * *       10.06.2011 20:18 - 20:18 O nouă surpriză de la Nicolae Cristache        * * *       21.10.2010 11:06 - 11:06 Necredinciosu, despre povestea "Sentinţei"        * * *       20.10.2010 14:01 - 14:01 "Sentinţa" poate fi a ta!        * * *       28.08.2010 09:00 - 09:00 Sentinţa - un an, un roman        * * *       10.07.2010 07:06 - 07:06 Sentinţa, un roman de Necredinciosu        * * *       

Invitaţie

Data publicarii: 17.02.2013 21:07:00
Autor: Talida Covaci
Invitaţie

 

Nicolae Cristache deschide Clubul Universitar Karl Marx. „Sentinţa” vă invită la deschiderea oficială a

 

Clubul(ui) Universitar Karl Marx (CUKM)

 

Destinat: elevilor, studenţilor, profesorilor, eventual şi celor care nu cred că Marx i-a sărăcit pe români.

Scopul: să moşească, în cea mai subdezvoltată ţară din Uniunea Europeană, o găoace cu oameni care văd şi judecă lumea cu tărtăcuţa lor.

Deviza : a-l desconsidera pe Marx, nu-nseamnă că eşti mai firoscos decât el, ci doar neghiob.

CUKM este un for de dezbateri. Şi atât. Un loc de întâlnire cu prieteni. Cu Marx ridicător la fileu. Marx formulează teme, rezolvarea lor aparţine membrilor clubului. Prin rezolvare înţelegem clarificarea noastră despre lumea în care trăim. Noi nu vizăm soluţii, ci doar decopertăm. Ne povestim pe noi înşine. Nu avem ideologie, ci doar dorinţa de a cunoaşte lumea. Nu urmărim să creăm structuri politice, ci doar punţi spre realitatea primă, nefalsificată.
Tema care urmează să fie dezbătută va fi anunţată (pentru început) la fiecare 1 ale lunii. Membrii au posibilitatera să propună ei înşişi tema următoare. Sunt permise orice idei care sapă spre miezul temei.


Atenţie! Clubul se doreşte a fi un loc unde oamenii se adună pentru a promova idei, pentru dezbateri şi creaţie. Deschis la început tuturor celor care cred că au ceva de spus, treptat va deveni un Club exclusivist.
Cei care doresc să facă parte din această comunitate sunt aşteptaţi să se înscrie la adresa cristas@clicknet.ro


Oricine va încălca aceste reguli va fi exclus automat din Club.

Aşadar, iată şi


TEMA I


culeasă din „ Cugetările unui tânăr înaintea alegerii unei profesiuni”, scrise de Marx la terminarea liceului.


Nu putem întinde mâna spre profesiunea pentru care credem că avem vocaţie; ni se dă peste mână chiar înainte ca noi să ne naştem”.


Ce se ascunde sub falsa proclamare a egalităţii la naştere? A dreptului la fericire? Este aşa-zisa egalitate a oamenilor la naştere prima piatră la temelia eşafodajului minciunii care ne urmăreşte până la moarte?
 

Afisari: 3653
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: gand cuminte (10 mesaje scrise) (Feb, Sun 17, 2013 / 21:31)
Ideea este nemaipomenit de incitanta, dar trebuie avut in vedere faptul ca romanii, chiar si cei ai anului 2013, sunt vulnerabili in fata trecutului "comunist" - ghilimele deoarece comunismul este o utopie -, sunt inca sub valul ignorantei si supusi prejudecatilor. De aceea, am o propunere: schimbarea numelui clubului, asa incat cu totii sa paseasca pe aceste dale fara nici o grija si cu toata deschiderea cognitiva.
Nume: talida covaci (Feb, Sun 17, 2013 / 21:32)
Cred ca sunt prima care intervin si nu prea stiu cum s-o fac / parerea mea este ca intrebarea cum ne nastem este cheia de bolta a societatii viitoare, asa simt.
Nume: Nicolae Cristache (31 mesaje scrise) (Feb, Sun 17, 2013 / 21:40)
Gind cuminte, deschid acest club pentru prietenii care ma inteleg si sunt alaturi de mine, chiar de vor fi doar doi-trei, de ei am nevoie ca de aer. Nu vreau mitinguri sau rating, sau vizualizari de rasunet. Vreu sa traiesc cu prietenii mei. Primul dintre ei este Marx. Voi publica in curind Intoarcerea lui Marx, daca o vei citi vei intelege de ce. Pentru mine Marx nu este intemeitorul marxismului, este un om care a suferit si mai ales care gresit tot atit de mult si de gravca si mine.
Nume: Talida Covaci (Feb, Sun 17, 2013 / 21:44)
ATENTIE! Cei care comenteaza, in mod special pentru acest CLUB, trebuie sa semneze cu numele real.

Va multumesc pentru intelegere.
Nume: Florin Vasile (14 mesaje scrise) (Feb, Sun 17, 2013 / 21:56)
In mod cert ideea clubului este atragatoare. Impartasesc parerea postata ceva mai sus, si anume ca multi nu sunt pregatiti pentru numele clubului.

Referitor la Tema I, ma numar printre cei ce simt lipsa de egalitate a sanselor pe pielea lor. Cu tristete pot afirma ca in societatea actuala cu greu poti avea parte de egalitatea dorita. Cazurile sunt nenumarate, iar de cele mai multe ori s-a demonstrat ca banii decid in aceasta societate "infectata" de virusul numit lacomie.
Nume: Nicolae Cristache (31 mesaje scrise) (Feb, Sun 17, 2013 / 22:21)
Florin, nu e vorba de societatea romaneasca; minciuna asta insoteste lumea in care traim de veacuri; lumea e prost croita, ca sa nu spun pacalita. Traim intr-o pacaleala. Sigur n-avem mine ce face, dar putem fi constienti de ceea ce ni se intimpla, astazi noi doi, maine trei si asa pina cind vom fi multi si deschisi spre adevarata libertate
Nume: Nicolae Cristache (31 mesaje scrise) (Feb, Mon 18, 2013 / 13:52)
O veste buna; am descoperit un prieten, un mare prieten, pe sufletul meu, Ene Marin din Timisoara. Il asteptam, il asteptam!
Nume: Simona Matei (7 mesaje scrise) (Feb, Fri 22, 2013 / 12:48)
Simt nevoia de a spune cateva cuvinte in legatura cu subiectul pus in discutie.
Mai intai, as vrea sa subliniez faptul ca de-a lungul vietii am observat ca cei care au avut sansa de a se naste in familii protective, cu parinti iubitori, s-au dezvoltat prielnic, din punct de vedere emotional, pentru a lupta cu vicisitudinile vietii, spre deosebire de cei care nu au avut acest noroc. Mereu m-am intrebat: exista un anume hazard sau suntem aruncati in viata de niciunde? Nu imi amintesc sa fii ales eu sa ma nasc. Asa cum nu a ales nici copilul pe care l-am vazut deunazi, tacut, resemnat si trist, cu sora sa mai mica de mana, ce se uita cu coada ochiului, fara un dram de speranta, la dulciurile asezate atent pe raftul unui magazin, in timp ce el tinea strans in pumn o bancnota de un leu ca sa cumpere o paine.
Da, este o falsa proclamare a egalitatii la nastere. Acest raspuns afirmativ este categoric si de neclintit - pentru mine. Totul in jurul meu imi spune asta. Pana si "Predica de pe munte" a lui Isus Hristos este relevanta in acest sens. Dar ce se afla, cu adevarat, in spatele acestei proclamari, habar nu am! Sa fie intentia manipulatorie a unei mintii diabolice ori naivitatea blajinului care vede plusuri in loc de cruci, sa fie minciuna noastra de mare pret, care ne da imboldul de face inca un pas, si inca un pas, ori norma legii preselectiei naturale? Uneori imi vine sa arunc cu zarul si sa spun: raspunsul castigator sa fie ales la intamplare. Pentru ca totul se pare a fi o intamplare...dar si la intamplare?
Nume: Ion Neghiobu (31 mesaje scrise) (Feb, Fri 22, 2013 / 13:01)
Frumos articulat, chiar foarte frumos. Daca totul ar fi doar intimplare, m-as culca linistit; in sensul ca daca sunt intimplari nefericite de ce n-ar fi si intimplari fericite, te culci si le astepti. Ce nu nu stiu eu: e cind a predicat Iisus pe munte si pe care munte. In rest, mai vorbim.
Nume: Simona Matei (7 mesaje scrise) (Feb, Fri 22, 2013 / 13:17)
Evanghelia dupa Matei, 5-7: Predica de pe munte. Fericirile. Adevarata implinire a Legii.

1. Vazand multimile, Iisus S-a suit in munte, si asezandu-se, ucenicii Lui au venit la El.
2. Si deschizandu-si gura, ii invata zicand:
3. Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor(...)
Nume: Simona Matei (7 mesaje scrise) (Feb, Fri 22, 2013 / 13:28)
Nu as vrea sa tranform subiectul discutiei intr-unul religios - pentru ca nu este!! Poate nu se intelege de ce am adus folosit acest exemplu, al predicii de pe Muntele Maslinilor (Ierusalim), in argumentarea punctului meu de vedere. De aceea promit sa revin cu explicatii suplimentare, daca este necesar!
Nume: Talida Covaci (Feb, Fri 22, 2013 / 13:51)
Special pentru Ion Neghiobu (de aceasta data). Am mai precizat si repet: acest Club se doreste a fi comunitate in care membrii se cunosc intre ei. Cel putin dupa numele real.
Nume: Talida Covaci (Feb, Fri 22, 2013 / 13:54)
Simona, impresionant exemplul copiului. Ca el sint multi altii. Problema pe care mi-o pun eu: putem, vrem, stim pe ce cale astfel de "inechivalente" ar putea, daca nu sa dispara, macar sa fie atenutate?
Nume: Simona Matei (7 mesaje scrise) (Feb, Tue 26, 2013 / 19:03)
Bineinteles ca exista solutii. Si bineinteles ca, atunci cand cele gasite nu conduc la rezultatul scontat, trebuie cautate altele, si altele. Nu trebuie sa ne resemnam si sa ne simtim aruncati in viata ca intr-un lagar din care nu putem iesi. Societatea este construita de oameni, pentru oameni. Imi vine sa spun si eu ca Aristotel: omul este "zoon politikon" (fiinta sociala). Prin urmare, nu suntem egali la nastere. Dar suntem datori sa ne cunoastem drepturile si datoriile, sa luptam pentru indreptarea nedreptatiilor si inegalitatilor.
Nume: Talida (Feb, Tue 26, 2013 / 21:36)
Prin urmare, scrii tu, nu ne nastem egali. Cred ca, ajunsi in acest punct, intrebarea la care trebuie sa raspundem este, de ce nu ne nastem egali desi toate marimile lumii spun ca ne nastem egali? Intelegi? Ceva nu e in regula.Undeva cineva si-a bagat codita.
Nume: i65oGiS1Yalj (1 mesaje scrise) (Jul, Fri 19, 2013 / 16:15)
sunt multe și nu am de ge2nd să le eenșir aici. cen plus, e alegerea mea, nu?@radu, eemi cer scuze, dounml Eminovici, eentr-adevăr a fost vorba de "pana mea!"
Alte articole | Arhiva